Aankondiging stijging energieprijs

Aankondiging stijging energieprijs

De energierekening gaat stijgen. Deze vervelende boodschap galmt al wat langer door Nederland. Op tv, in de krant en op internet heeft u vast al het nodige gezien, gelezen of gehoord.

Als afnemer van elektriciteit en warmte van De Graaflander wilt u natuurlijk weten wat deze verhoging voor u betekent. Eind december bepaalt ACM (de Autoriteit Consument en Markt) de verhoging van de Nederlandse energieprijzen voor 2022. Vervolgens geven wij begin 2022 door wat deze verhoging exact zal zijn voor u als afnemer van elektriciteit en warmte van De Graaflander. Dat doen we door de nieuwe tarieven op deze website te plaatsen.

Compensatie door overheid

Tegenover die verhoging staat een verlaging van de energiebelasting. Op de website van Rijksoverheid vindt u meer informatie over deze compensatie. Let op: deze verlaging is nog onder voorbehoud. Het gaat hier om een aanpassing van de belasting en het Belastingplan 2022 is nog niet definitief goedgekeurd door de Eerste en Tweede kamer.

Tips voor energiebesparing

Verder kunt u het energieverbruik in uw woning verlagen met relatief kleine aanpassingen. Tegelijkertijd wilt u wel dat het comfortabel blijft in huis. We geven graag een aantal tips die uw energieverbruik verlagen zónder dat u moet inleveren op comfort. Sterker nog, sommige maatregelen verhogen zelfs het comfort. Denk bijvoorbeeld aan:

● Het dichten van kieren en naden. Dat scheelt veel tocht in huis.

● Dichte gordijnen houden warmte in uw huis beter vast. En een dik gordijn bij de voordeur of achterdeur gaat ook warmteverlies en tocht tegen.

Gebruik van thermostaat

Verstandig gebruik van uw thermostaat scheelt energiekosten. Een uur voordat u naar bed gaat kunt u deze gerust al terugdraaien. Dat laatste uurtje blijft het gewoon aangenaam in huis. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de verwarming overdag al een graadje lager te zetten. Op maandbasis maakt dit een behoorlijk verschil in energieverbruik.

Zet je thermostaat als je thuis bent één graad lager dan je gewend bent. Daarmee bespaar je gemiddeld 90 euro per jaar. Als je bezig bent is 19 graden vaak warm genoeg.

Zoals gezegd plaatsen we begin 2022 de nieuwe warmtetarieven op deze website. We houden u op de hoogte!

Terug naar overzicht