Tarieven 2023, Prijsplafond De Graaflander

Tarieven 2023, Prijsplafond De Graaflander

Geachte heer, mevrouw,

Graag hadden we u geïnformeerd over volgende wijzigingen aangaande de levering van warmte en elektriciteit vanaf 1 januari 2023  

Het nieuwe warmte tarief voor 2023 bedraagt 86/GJ inclusief btw. Dit tarief blijft achter op het maximale tarief van ACM dat bevestigd is op € 90,91/GJ. 

Dit tarief ligt ten opzichte van 2022 veel hoger vanwege inflatie en inkoopkosten. 

De tarieven voor elektriciteitslevering zullen indien van toepassing voor u in januari a.s. vastgesteld worden. Zoals afgesproken met Plavei hanteert de Graaflander de elektriciteitsprijzen van Vattenfall in januari 2023.

 Intussen heeft minister Jetten voor Klimaat en Energie bekendgemaakt dat er ook een financiële bijdrage komt voor alle huishoudens die gebruik maken van blokverwarming en/of blok elektriciteit.  

Deze uitwerking ligt op dit moment nog bij de overheid maar de tegemoetkoming zal rond de € 190 per maand bedragen wat aansluit bij de plafondtarieven voor de warmtelevering.  

Het exacte bedrag zal weldra bekend worden gemaakt en gepubliceerd worden op de website van De Graaflander. 

De compensatie hiervan zal waarschijnlijk verlopen via Plavei. Hieronder vindt u het persartikel: https://nos.nl/artikel/2456633-toch-ook-energiesteun-voor-mensen-met-blokverwarming-of-gedeelde-meter 

Vanaf januari 2023 zal ook uw voorschotbedrag opnieuw berekend worden met 21% btw in plaats van 9% btw die als lastenverlichting door de overheid voor de duur van een half jaar in 2022 was vastgesteld. .  

Daarnaast zal uw jaarlijkse afrekening op 1 januari 2023 er opnieuw een voorschotberekening komen op basis van uw verbruik van de afgelopen 12 maanden.

Uw nieuwe tarieven zullen in januari 2023 beschikbaar staan op https://degraaflander.nl/ en in uw klantenportaal via https://mijn.degraaflander.nl/. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.  

Met vriendelijke groeten,

Team De Graaflander

Terug naar overzicht