Warmtenet Bloemenbuurt Didam van start

Warmtenet Bloemenbuurt Didam van start

Op 2 maart hebben De Graeflander, de gemeente Montferland, Woningcorporatie Plavei en infra-specialist Firan de handtekeningen gezet onder de plannen voor een warmtenet in de Bloemenbuurt in Didam.

De Graeflander is een zusterbedrijf van De Graaflander dat speciaal voor dit project in het leven is geroepen. “We willen de bewoners van de Bloemenbuurt natuurlijk op de best mogelijke manier faciliteren”, vertelt Alex Sessink, directeur van De Graeflander. “Dat doen we met De Graeflander. Vanuit deze organisatie richten we ons exclusief op dit bijzondere project. Wij leveren de warmte en verzorgen de bijbehorende facturatie voor 222 woningen van Woningcorporatie Plavei. Deze woningen zullen als eerste op het warmtenet worden aangesloten, maar het warmtenet zal ruimte bieden voor extra aansluitingen in de toekomst. Ook voor particuliere woningen”, aldus Alex.

Dat betekent dat het warmtenet in de toekomst zal functioneren als open warmtenet voor meer wijken in Didam. Zo kan de gemeente Montferland wijken stapsgewijs aardgasvrij maken.

In mei starten de werkzaamheden die moeten resulteren in duurzame en aardgasvrije warmtevoorziening. “We zijn dan ook trots dat we met De Graeflander onderdeel mogen zijn van dit duurzame project”, zo besluit Alex.

Terug naar overzicht